70.000 danskere lider af grøn stær

I Danmark er knap 40.000 personer diagnosticeret med lidelsen grøn stær af øjenlægerne, men man regner med, at ca 70.000 lider af den frygtelige øjensygdom.

Sygdommen kan føre til blindhed, specielt hvis den ikke opdages og behandles tidligt. Grøn stær er for meget kammervæske (den væske, der fører næringsstoffer til den del af øjet man bruger til at stille skarpt) i øjnene. Man mister først synet yderst i synsfeltet, og siden kan lidelsen brede sig til resten af øjet. Øjenlægerne kan ikke forbedre synet, hvis det først er blevet dårligt. Lægerne kan dog sænke trykket, så patienten ikke bliver dårligere seende eller ihvertfald ikke mister synet så hurtigt. Dette bliver gjort med øjendråber, der dog kan have en række mindre bivirkninger.

Et alternativ til den normale lægebehandling er akupunktur. Via stimulering af via nåle af akupunkturpunkter er formålet at øge blodgennemstrømningen af synsnerven for at synscellerne kan regenereres. Dette kan dog kun lade sig gøre, hvis cellerne endnu ikke er helt døde. Boel Akupunktur har gode erfaringer med dette. Normalt er de hos Boel mest kendt for at behandle sportsskader, og har tidligere arbejde med Tour de France stjernerne Bjarne Riis og Jan Ullrich. Men der arbejdes også med behandling af såkaldte kroniske lidelser som eksempelvis astma og mave-tarmsygdomme samt altså grøn stær.